УЛИЦА, ПОРЕД ШКОЛЕ У МРАМОРУ, ПОСИПАНА ШЉУНКОМ
27.02.2014


У селу Мрамор отпочело је уређења и прилазног пута поред истуреног одељења основне школе „Десанка Максимовић“. Малишани из овог села убудуће неће газити блато када буду улазили у школско двориште. Радове је обишао председник Градске општине Палилула Бобан Џунић са сарадницима.

Општина Палилула је по броју становника једна од највећих градских општина у Нишу али по стандарду живота становника је на самом зачељу у Србији, рекао је  председник општине Бобан Џунић. Путна инфраструктура, водоводна и канализациона мрежа, превоз становника, брига о старијим особама, унапређење пољопривредне производње, само су неке од активности које у сарадњи са  Саветима грађана остварујемо.

 „Решавајући проблеме по селима са територије Градске општине Палилула кренули смо од Мрамора-подсетио је председник Џунић. Уредили смо део канала поред пута који је био угрожен отпадним водама. Уочили смо да је део пута поред школе у лошем стању. Одмах смо кренули у решавање проблема. Овом акцијом ће се уклонити земљани слој, површина ће бити покривена одговарајућим материјалом, а надам се да ћемо ускоро обезбедити и асфалтирати ове улице. По речима Зорана Ђорђевић, председника Савета грађана у Мрамору, становницима овог насеља би много значило да школа у наредном периоду постане осморазредна јер има и доста деце из околних села која би долазила у школу у Мрамору па не би одлазили у Чокот, Ново село, насеље Милка Протић или Ледена  Стена. Међутим то је процес који је у току и решавају га надлежне управе града и округа а ми смо веома захвални општини што смо решили један од проблема-уређење прилаза школи.

У наредном периоду, нагласио је Бобан Џунић бићи сличних акција и на сеоском и на градском подручју у општини Палилула, чиме би се решавали бројни инфраструктурни проблеми. Према речима председника општине Палилула, већ су готове грађевинске дозволе за изградњу водоводне мреже у Новом селу и Крушцу.(ЕКОполис)